Ana Sayfa Güncel Altın Koza Kısa Film Atölye etkinlikleri öğrencilerimize anlatıldı

Altın Koza Kısa Film Atölye etkinlikleri öğrencilerimize anlatıldı

273
0
Paylaş

Okulumuz 11. sınıf Radyo Televizyon Alanı öğrencileri öğretmenleri Ömürzat Toparlak ve Serap Sönmez rehberliğinde 28. Altınkoza Film Festivali kapsamında düzenlenen kısa film atölyesi çalışmalarına katıldı.

Bir hafta boyunca süren etkinliklerin 1. gününde Senarist -Yazar Işıl Özgentürk kısa film, hayat ve insan üzerine konuştu. 2. gün Yönetmen Tufan Şimşekcan, kısa film yapım sürecini anlattı. Atölyenin üçüncü gününde Yapımcı Derya Tarım, ‘Kısa Film Neden Önemli ‘ ve’ Kısa Film Yapımında Yapımcılık Olanakları’ konularında bilgi verdi. 3. günün 2. oturumunda Işıl Özgentürk ile atölye kapsamında çekilecek olan kısa filmin senaryosu konuşuldu ve film ekibi oluşturuldu. 4. gün Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Akın Kılıç, yaratıcı yazarlık ve drama konusunu anlattı. Aynı gün Oyuncu Hasibe Eren, sektördeki deneyimlerini anlattı. 5. gün Atatürk Parkı’nda ‘dijital yalnızlığı’ konu edinen kısa film çekildi. 6. gün filmin kurgusu yapıldı.

Dijital yalnızlığı konu edinen kısa film,  atölye sırasında çekilen video ve fotoğrafların gösterimi okulumuz konferans salonunda öğrencilere sunuldu. Okul Müdürü Saffet Alptekin ve atölyeye katılan okulumuz öğrencileri katılım organizasyonunu planlayan öğretmenleri Ömürzat Toparlak ve Serap Sönmez’e teşekkür ettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin