Ana Sayfa Güncel Tiyatro oyuncusu Mehmet Avcı öğrencilerimizle bir araya geldi

Tiyatro oyuncusu Mehmet Avcı öğrencilerimizle bir araya geldi

281
0
Paylaş

Tiyatro oyuncusu Mehmet Avcı, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla okulumuz konferans salonunda öğrencilerimizle bir araya geldi.

Okulumuz radyo tv öğretmeni Ömürzat Toparlak ve matematik öğretmeni Dilek Bilgiçer tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Avcı, içinde insan ögesi barındırdığından dolayı tiyatronun bir okul olduğunu ve hayatı anlatan çok kıymetli bir sanat olduğunu söyledi.

Tiyatronun kişiye katkılarına da değinen Avcı ,”Tiyatro; sevgiyi, paylaşımı, düşünce üretmeyi ve soru sormayı öğretir. Tiyatro sayesinde hayatta yapmam dediğiniz kalıplara girer, asla dile getirmem dediğiniz sözleri söylersiniz. Tiyatro öyle bir şeydir ki en yakınınızı bile kaybetseniz kulise geldikten sonra ceketinizle birlikte yaşadıklarınızı askıya asar ve o rolü bedeninize giyersiniz.” dedi.

11/A sınıfı Gazetecilik Bölümü öğrencisi Kerem Pelit’in tiyatro bölümü okumak için hangi üniversitelere gidebiliriz sorusunu Avcı; “İstanbul, Ankara Hacettepe, Çukurova gibi çeşitli fakültelere giderek kendinizi geliştirebilirsiniz” şeklinde cevapladı. Ardından 10/B Radyo ve Televizyon Bölümü öğrencisi Rabia Nur’un dizi oyunculuğu ile tiyatro oyunculuğu arasındaki farklar nelerdir sorusunu şöyle yanıtladı: “Dizi haftanın 7 günü zor şartlar altında çekilen ve uzun süre boyunca devam eden bir iştir. Tiyatro oyununun ise 50-60 gün içerisinde seyirciye sunulması gerekir. Ayrıca tiyatro canlı olarak ve seyirciyle karşı karşıya yapılan bir iştir, dolayısıyla hataya yer yoktur; dizide ise çekilen sahne tekrar edilebilir.”

Program Okul Müdürü Saffet Alptekin’in Avcı’ya verdiği hediyeyle son buldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin