Ana Sayfa Güncel 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Andık

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Andık

475
0
Paylaş

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri ve şehitlerimiz anısına okulumuzda bir dizi etkinlik düzenlendi.

İlk olarak okulumuzda Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan fotoğraf, bilgi ve haberlerden oluşan büyük bir pano hazırlandı.

Milli eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” konularını anlatan broşürler okulumuzun tüm öğrencilerine dağıtıldı.

Öğretmenlerimiz tarafından konferans salonunda tüm öğrencilere yapılan bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde Millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, demokrasi ve yurt bilinci gibi değerleri öne çıkaran sunumlar yapıldı.

İlk açıklamayı yapan Edebiyat Öğretmeni Cabir Öztürk, Türkiye’nin geçirdiği zorlu süreci öğrencilere anlattı. Öztürk yaptığı konuşmada Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini vurguladı. Ülke için demokrasi kavramının çok önemli olduğunu belirten Öztürk, “Türk milleti darbeye karşı tek yürek oldu, bu suretle ülkemiz için demokrasi daha da önem kazandı ve herkes, Türk milletinin cesaretini gördü” dedi.

Öztürk’ ün yaptığı açıklamaların ardından okulumuzun 11/D sınıfı öğrencisi Berat Köz, bu zorlu süreçte hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim’den bir sure okudu.  Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından okulumuz öğrencilerine darbe girişiminin nasıl püskürtüldüğünü anlatan bir belgesel izletildi.

İzlenilen belgeselin ardından Gazetecilik alanı öğretmeni Bekir Dündar söz aldı. Dündar cumhuriyet, demokrasi, meclis, darbe gibi kavramları açıklayarak hain girişimin nasıl başlayıp geliştiğini ve nasıl bastırıldığını özetledi. Bizim milletimiz gibi bilinçli bir milletin gücünün, her şeyin üzerinde olduğunu dile getiren Dündar, “darbeciler sinsi planlarını yaparken bunu hesap edememişlerdi,” dedi.

Son açıklamayı Tarih Öğretmeni Mehmet Berkdemir yaptı. Berkdemir yaptığı açıklamada, darbenin püskürtülmesinde halkın büyük bir katkısı olduğunu belirtirken, “ Türk milleti darbeye karşı dimdik ayakta durdu ve herkes tek yürek oldu. Herkes atılan mermilere, üzerlerine yürütülen tanklara karşı kendini siper etti. Bu gün biz burada bu programı yapıyorsa, siz öğrencilerimiz sıralarında oturuyorlarsa bu milletimizin sayesindedir” dedi.

 

Haber: Veysel DOGUÇ

Fotoğraf: Kevser Nur İLTAŞ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin