Ana Sayfa Güncel Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

427
0
Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Tüm yurtta ve Adana’da törenlerle kutlandı. Cumhuriyetin 93. Yıldönümü nedeniyle Okulumuz Çep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de bir tören düzenlendi.

Adana’da ki törenler Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından askeri bando eşliğinde saygı duruşu yapıldı. Ardından İstiklal Marşı okundu, Türk bayrağı göndere çekildi.

Törene, milletvekilleri, asker, polis, gazi ve öğrencilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Çep’te Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin 93. yıl dönümü dolayısıyla Okulumuz Konferans Salonunda düzenlenen Tören, saygı duruşuyla başladı ardından istiklal marşı okundu. Törende Oratoryo gösterisinin yanı sıra günün anlam ve önemini belirten bir de belgesel sunuldu. Program öğrencilerin hep birlikte, İzmir Marşı’nı söylemesiyle son buldu.

Törenin sonunda söz alan Okul Müdürü Uğur ÖZEN, “Cumhuriyetimizin 93. yılını kutluyoruz. İnşallah daha uzun yıllar bu kutlamaları devam ettiririz” diyerek programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Cumhuriyet ilan edilinceye kadar çok sayıda şehit verildiğini hatırlatan ÖZEN, “Bugün burada rahat oturabilmemiz ve eğitim alabilmemiz için canlarını feda eden şehitlerimiz var. Onun için bizde bu mirası korumak için üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Bunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

Özen, 15 Temmuz olaylarına da değinerek, 15 Temmuzda şehit olan insanların hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini dile getirdi. O şehitler sayesinde bugün burada rahat bir şekilde oturabildiğimizi ve Cumhuriyet Bayramını kutladığımızı kaydeden ÖZEN; “Cumhuriyeti kutladığımız bu esnada, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Programı can kulağıyla dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim” diyerek konuşmasını bitirdi.

“Atatürk’ü ve öğretmenlerinizi lider olarak seçin”

Ardından, okulumuz mezunlarından Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı Özel Kalem Müdürü İbrahim ERGÜNER söz aldı. 15 Temmuzu anlatmak ve unutturmamak için illerde konferanslar verdiklerine dikkat çeken ERGÜNER, bu amaçla mezun olduğu okulu da ziyaret ettiğini kaydetti. ERGÜNER, daha önceki yıllarda uygulanan sınav sistemine atıfta bulunarak, uygulanan katsayı yüzünden çok sayıda meslek lisesi öğrencisinin istediği üniversiteye gidemediğini kaydederek; “Çoğumuz görüntü yönetmeni, kameraman, spiker olmak için yola çıktık. Ancak önümüzü saçma sapan şeylerle kestiler. Bir sürü öğrenci ve ailesi mağdur oldu. Sizin önünüzde en azından bu engeller yok. İnşallah isteyerek bilerek gelmişsinizdir bu okula. Size tavsiyem hep okuyun hep çalışın” dedi.

15 Temmuz olayını hatırlatarak, daha öncede post modern darbelerin yapıldığına dikkat çeken ERGÜNER, gençlere kendilerine iyi insanları örnek almaları yönünde tavsiyelerde de bulundu.

HABER: ÖZLEM FİLİZ (11/A)-Ferhat BİLMECE(11/A)
FOTOĞRAF: Burak SÜSEN (11/A)-BORA KARAÇAM (10/A

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin