Ana Sayfa Kültür & Sanat İLETİŞİMCİLER TİYATRODA

İLETİŞİMCİLER TİYATRODA

457
0
Paylaş

Okulumuz öğrencileri, Radyo ve Televizyon Öğretmenleri Ayşe Bıyık ve Ömürzat Toparlak ile Gazetecilik Öğretmeni Ebru Çıra eşliğinde Adana Devlet Tiyatrosu’nun “Bu Da Geçer Yahu” adlı oyununu izledi.

İşgal yıllarının İstanbul’unda geçen oyunda,işgal kuvvetleri komutanının emir eri Süha Bey ve onun mizah dergisi çıkaran kardeşi Kemal’in başından geçenler anlatılıyor.Oyun,  işgal acısı çeken İstanbul’un her koşulda mücadele eden insanlarını işliyor. Uğur Saatçi’nin yazdığı  BarışErdenk’in yönettiği eser, Sabancı Kültür Merkezi’nde oynanıyor.

Etkili Konuşma dersi öğretmeni Ömürzat Toparlak, öğrencilerini her eğitim ve öğretim dönemi en az bir kez Devlet Tiyatrosu oyunlarını izlemeye götürdüğünü, sanatın insan ruhuna iyi geldiğini, şu anda ihtiyacımız olan birlik beraberliğin ve kardeşliğin böyle etkinliklerle sağlanabileceğini söyledi. Öğrencilerle ders dışındaki etkinliklerde birlikte olmanın önemli olduğunu belirten diğer Etkili Konuşma dersi öğretmeni Ebru Çıra ise,  “Derste sesin doğru kullanımıyla ilgili öğrendikleri bilgilerin, sahnedeki uygulamasını izlemelerinin öğrenciler açısından etkili olduğunu düşünüyorum” dedi.

Oyuncularla hatıra fotoğrafları çektiren öğretmen ve  öğrencilerimiz müzikli oyunu büyük bir keyifle izlediler.

HABER VE FOTOĞRAF: BURAK SÜSEN

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin