Ana Sayfa Sağlık Hareket et sağlıklı ol

Hareket et sağlıklı ol

458
0
Paylaş

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Dersi Öğretim Görevlisi Turan Arı, davetimiz üzerine okulumuza gelerek; “Yaşam boyu spor ve sağlıklı beslenme” konusunda bir konferans verdi.

Okulumuz konferans salonunda düzenlenen etkinliği öğrenciler ilgiyle izledi. Sağlıklı yaşamda hareketin önemini vurgu yapan Turan Arı, “Her attığımız adım, sağlığa attığımız adımdır. Ne kadar hareket halinde olursak o kadar sağlıklı oluruz, kararlı beslen sağlıklı yaşa” dedi. Arı, hareketli yaşamı konu edinen bir video gösterisi de sundu.

Yoğurt yiyenlerin ve anne sütü içenlerin kemiklerinin sağlam olacağına dikkat çeken Arı, “Kemiklerimiz sağlam olmazsa, bir yerimiz kırıldığı taktirde kemikte kaynama çok zor olur” diye konuştu.

Arı, Öğrencilere, paket süt içmemeleri yönünde telkinlerde de bulunarak, üç gün içinde bozulmayan sütlerde mutlaka kanserojen madde olduğunu kaydetti. Paket süt yerine güvenilir yerlerden açık süt alınmasının daha sağlıklı olduğunu dile getiren Arı; “Paket süt yerine bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden açık süt alın, kaynatarak için ya da yoğurt yapın” dedi.

Arı, sigaranın zararlarına da değinerek, “Sigara sizi söndürmeden siz sigarayı söndürün. En iyi sigara içilmeyen sigaradır” dedi.

Konferansın sonunda, Okul Müdürü Uğur Özen Turan Arı’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti.

HABER ve FOTOĞRAF: Hatice KARTAL(11/A)-Aykut Baran ARGUN(10/A)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin