Ana Sayfa Güncel Mesleğini seçerken kişiliğinizi ve ilgilerinizi göz önünde bulundurun

Mesleğini seçerken kişiliğinizi ve ilgilerinizi göz önünde bulundurun

443
0
Paylaş

Kişisel Gelişim ve Kariyer Planlama Uzmanı  Korkut Daban, Okulumuz ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde,  11.  ve 12. sınıf öğrencilerine “Kariyer Planlama Semineri”  verdi.

Okulumuz Konferans Salonu’nda öğrencilerimizle bir araya gelen Daban, okul ve çalışma hayatının kişiyi etkileyen etmenler olduğunu belirtti.  Meslek tercihi yaparken kişiliğin ve ilgilerin göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çeken Daban, yapılacak tercihlerin  1  ya da  2 yılı değil bütün hayatı etkilediğini kaydetti. Daban, bu nedenle yapılacak tercihlerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak;  “Ailenizi mutlu etmek için bir meslek seçmeyin, kendi mutluluğunuz için kendi yeteneklerinize ve ilginize uygun meslek seçin” dedi.

“Bu sene mutlaka kazanıp gitmem lazım” gibi düşüncelerin çok sağlıklı düşünceler olmadığına da dikkat çeken Daban, “Bu gibi düşüncelere kapılmadan, sağlıklı düşünüp ne istediğinizi belirleyip buna göre tercih yapmanız lazım” diye konuştu.

Daban;  kaderin, hayatın önceden çizilmiş olması demek olmadığına da değinerek; “Ne yapalım kaderimiz böyle diyerek boyun bükmek cehalet göstergesidir” dedi. Kendi okul hayatını ve yaşam deneyimlerini de öğrencilerle paylaşan Daban, okulumuz öğrencilerinin bu okulda olmalarından dolayı şanslı olduklarını  dile getirdi. Daban, daha sonra öğrencilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

HABER: Sevil ÇAKMAK(11/A)

FOTOĞRAF: İrem YAZAR (10/A)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin