Ana Sayfa Güncel SİBER SUÇLARA DİKKAT!

SİBER SUÇLARA DİKKAT!

470
0
Paylaş

Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen; “Siber Suçlarla Mücadele” konulu proje kapsamında okulumuza gelen Adana Çocuk Şube Polisi Emrah Yiğit, siber suçun ne olduğunu anatarak siber suç türleri hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Okulumuz Konferans Salonu’da öğrencilerimize bir araya gelen Emrah Yiğit; “Siber suç, bir bilişim sisteminin güvenliğini, buna bağlı verileri ve kullanıcısını hedef alan ve bilişim sistemi kullanılarak işlenen suçlardırdedi.

Adana’da en çok işlenen siber suçların; “Tehdit, şantaj ve hakaret” olduğuna dikkat çeken Yiğit, öğrencileri sosyal medya hesaplarını kullanırken dikkat olmaları yönünde uyardı. Sosyal medya hesaplarında kullanılan şifrelerde harf ve rakamların yanı sıra noktalama işaretlerinin de kullanılması gerektiğine vurgu yapan Yiğit; “Paylaştığınız şeyleri, görmesini istemediğiniz kişilere kapatın ve tanımadığınız kişilerin arkadaşlık teklifini reddedin” dedi.

Yiğit, bilgisayara ve telefona indirilen uygulamalara dikkat edilmesi yönünde de telkinlerde bulunarak,  2015 yılının anti virüs programının 2016 yılı için koruyucu olamayacağını kaydetti.

Bilgisayar ya da telefonun ele geçirilmesi durumunda, ele geçirenin kişinin haberi olmadan her şeyi yapabileceğine vurgu yapan Yiğit, siber suçların hafife alınmaması gerektiğini belirterek; “Sizin başınızda böyle bir durum geldiği zaman sessiz kalmayın. Ailenize, onlara anlatamıyorsanız en yakın olduğunuz öğretmeninize ya da bize başvurabilirsiniz” dedi.

Yiğit, daha sonra öğrencilerin konuyla ilgili sorularını da yanıtladı.

HABER: Sevil Çakmak (11/A)

FOTOĞRAF: Özlem Filiz (10/A)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin