Ana Sayfa Güncel Teknoloji bağımlılığı beyin hücrelerine zarar veriyor

Teknoloji bağımlılığı beyin hücrelerine zarar veriyor

275
0
Paylaş

Seyhan İlçe Sağlık Müdürlüğü Pınar Sağlıklı Hayat Merkezi’nden gelen psikolog Burcu Özdemir ve Sosyal Hizmet Uzmanı Tuğba Özcan’ın katılımıyla okulumuz öğrencilerine yönelik, “Davranışsal bağımlılıklarla mücadele” kapsamında “Teknoloji bağımlılığı” konulu bir seminer düzenlendi.

Okulumuz Konferans Salonunda yapılan seminerde konuşan Psikolog Burcu Özdemir, teknolojik bağımlılığın patolojik bir hal alarak hastalık haline geldiğine dikkat çekti. Teknolojik aletlerin günde maksimum 1,5 saatten fazla kullanılmaması gerektiğine vurgu yapan Özdemir, günde 1,5 saatin üzerinde teknolojik alet kullanılmasının “teknoloji bağımlılığı” olarak kabul edildiğini açıkladı.

Özdemir, teknoloji bağımlılığının hem sosyal hem de fiziksel açıdan kişiye zarar verdiğini belirterek, “Uzun süre telefon, bilgisayar gibi teknolojik alet kullanımı asosyallik, iletişim eksikliği gibi sosyal bozuklukların yanı sıra göz, kulak ve omurga sağlığı açısından da ciddi fiziksel bozukluklara neden olmaktadır” dedi.

Teknoloji bağımlılığının uzun vadede beyin hücrelerine zarar vererek öğrenme kapasitesini düşürdüğüne de dikkat çeken Özdemir, “Teknolojiyi gündelik hayatımızın her yerinde kullanıyoruz. Teknolojiyi yeterince ve yerinde kullandığımız sürece bir problem teşkil etmez. Bilinçli kullanıldığında bize zarar vermez” diye konuştu. Özdemir, teknoloji bağımlığından kendimizi nasıl koruyabileceğimizi de şöyle anlattı; “Yeni sosyal beceriler kazanmalı, bağımlılığa neden olan ya da teknoloji bağımlılığını arttıran şeylerden uzak durmalı, spor yapmalı ve kendimize sınırlama koymalıyız.” Teknolojiye ayırdığımız zamanı çevremize ayırmamız gerektiğini vurgulayan Özdemir, öğrencilere stres düzeyini azaltacak bir egzersiz de yaptırdı. Özdemir öğrencilere dinledikleri için teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

HABER VE FOTOĞRAF: Ahmet Fatih KÖSE(11/A)- İsmail ALTUNAY(10/A)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin