Ana Sayfa Güncel İLETİŞİMCİLER BOTANİK BAHÇESİNDE

İLETİŞİMCİLER BOTANİK BAHÇESİNDE

274
0
Paylaş

Okulumuz Coğrafya Öğretmeni Berna Yıldız Tuğal, Botanik Bahçesi’ne gezi düzenledi. Gazetecilik ve muhasebe alanı öğrencilerinin katıldığı geziye, öğretmenlerimizden Özgür Mercan da katıldı. 

Çukurova Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan Botanik Bahçesi hakkında bilgi veren, Çukurova Üniversitesi Botanik Bahçesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Salih Kavaklı, bahçenin yılda sadece iki defa kapalı olduğunu, onun dışında her zaman açık olduğunu belirtti. Bazı bitkilerin zehirli olduğunu söyleyen Kavaklı,  öğrencilerin bu bitkilere karşı dikkat etmesi gerektiğini vurguladı ve bahçede yetiştirilen endemik bitkilerle ilgili bilgi verdi. Kavaklı, sözlerine şöyle devam etti:”Yaklaşık 200 dönümlük bir alanda kurulu bulunan, ülkemizin ve dünyanın farklı yerlerinden getirilmiş her türlü bitkinin barındırıldığı, incelendiği, araştırıldığı, doğada nesli yok olma tehlikesi bulunan bitkilerin korunduğu, süs bitkilerinin yetiştirildiği ve aynı zamanda eğitime, turizme ve halka açık olan Botanik Bahçesi, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor.”

Geziyle ilgili görüşlerini aldığımız Berna Tuğal, bu tür doğa gezileriyle öğrencilere derste anlattığı konuları yerinde göstermek istediğini, ders dışı aktivitelerin öğrencilerin motivasyonlarını artırdığını söyledi. Botanik bahçesini gezerken keyifli anlar yaşayan öğrenciler beğendikleri ve dikkat çekici olan bitkilerin fotoğraflarını çekti.

Haber: Büşra DEMİREL (10/A – Gazetecilik)

Fotograf: İlayda AYRANCI (10/A- Gazetecilik)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin