Ana Sayfa Güncel Adana Kodluyor

Adana Kodluyor

261
0
Paylaş

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Robotik ve Kodlama Şenliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Fatih Projesi Birimi organizatörlüğünde  14-15 Nisan tarihleri arasında Adana Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde, Adana ve Adana dışından birçok okulun iştirak ettiği şenliğe okulumuz ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çizgi izleyen robot projesiyle katıldı.  Ürünlerin sergilendiği şenlikte öğrencilere ve yetişkinlere yönelik atölyeler de açıldı. Bu atölyelerde katılımcılara çeşitli uygulamalar yaptırıldı. Atölye çalışmaları sonunda katılımcılara katılımcı belgeleri verildi.

Okulumuz ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Seyhan ilçesinde şenliğe katılan tek meslek lisesi olurken, Okul Müdürü Uğur Özen, şenlikte sergilenen ürünleri ve öğrencilerin gayretlerini çok etkileyici bulduğunu belirterek, önümüzdeki yıl okulumuzda bir robotik atölyesi kuracağını dile getirdi.  Özen, “Öğrencilerimizin robotik ve kodlama konularında kendilerini geliştirmeleri için gerekli alt yapıyı ve ortamı hazırlayarak bu alandaki kabiliyetlerini geliştirmelerine yardımcı olacağız” dedi.

Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Emre Bilgili, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve çok sayıda yetkilinin hazır bulunduğu şenliğe, öğrenciler ve veliler yoğun bir ilgi gösterdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin