Ana Sayfa Güncel Atom Film İletişim Lisesi’nde

Atom Film İletişim Lisesi’nde

568
0
Paylaş

Atom Film kurucu ortakları Ozan Sihay ve Tufan Şimşekcan  genç iletişimcilerle kısa film hakkında bir söyleşi yapmak için bir araya geldi.  Radyo Televizyon alan öğretmenleri tarafından düzenlenen etkinlik okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi. Adanalı iki genç mühendis olan Sihay ve Şimşekcan, sinemayı çok sevdiklerini, bu ilginin ve sevginin sonucunda hobilerinin meslekleri haline dönüştüğünü anlattılar. 

Çeşitli ulusal ve uluslararası festivallerde ödüller alan Atom Filmin, yerelden ulusala birçok film projesinde de yer aldığını anlatan Ozan Sihay, kısa film yapım süreci hakkında öğrencilere bilgi verdi. 2015 yılında Altın Koza Film Festivalinde Adana konulu senaryo yarışmasını kazandıklarını dile getiren Sihay,  bu senaryoyu uzun metrajlı film haline dönüştürmek istediklerinden bahsetti.

Tufan Şimşekcan ise Atom Filmi 2011 yılında kurduklarını,yerli yabancı birçok uzun metraj filmin de prodüksiyon ve rejisinde çalıştıklarını anlattı. Halen profesyonel ekip ve ekipmanlarıyla reklam ve tanıtım filmi, kamu spotu, klip çekimi çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Şimşekcan, “Sinema konusunda okumanız gereken çok fazla kitap ve çok sayıda izlemeniz gereken film var. Hem teorik hem de pratik yönden kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Sahalara indiğiniz zaman öğrendiğiniz bilgileri uygulayabilmeniz lazım. Bunun için çok iyi çalışmanız gerekiyor.” diyerek tavsiyelerde sulundu.

Öğrencilerin kısa film ve sinema hakkındaki sorularını yanıtlayan konuklar, çıkışta öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Haber: Mislina Ergören (11/A)

Fotoğraf: Sıla Balıbey (11/A)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin