Ana Sayfa Güncel İstiklal Marşı 97 Yaşında

İstiklal Marşı 97 Yaşında

406
0
Paylaş

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Aktif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Adana’da Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir kutlama programı gerçekleştirildi. Programa Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra 10.Tanker Üs Komutanı Hava. Pilot Tuğgeneral İsmail Günaydın, Çukurova Kaymakamı Osman Sarı, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Türkan Öz tarafından yapıldı. 

Öğrenciler tarafından “Asımın Nesli” temalı oratoryo gösterisi sahnelendi ve “Gazi’nin Nasihati” adlı tiyatro oyunu oynandı.

Tören’deSeyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı kapsamında düzenlediği “İstiklal Marşı’nı En İyi Ben Okurum”isimli yarışmada dereceye giren; aralarında okulumuz ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi LeventcanFilik’in de bulunduğu öğrencilere, ödülleri Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından verildi. 

Program, okulun fuaye salonunda Mehmet Akif Ersoy ile ilgili görsellerin yer aldığı fotoğraf ve resim sergisinin gezilmesiyle son buldu.

Okulumuzda 12 Mart

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. Yıl Dönümünü Kutlama ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla okulumuzda da bir tören düzenlendi. Okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Mine Polat, Deniz Ocak ve Halklar İlişkiler Alanı Öğretmeni Yusuf Kazan gözetiminde konferans salonunda düzenlenen program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Cabir Öztürk tarafından yapıldı. Öztürk konuşmasında İstiklal Marşı’nın anlam ve önemine dikkat çekerek: “Mehmet Akif  Ersoy, milletimizin duygularını öylesine derin, öylesine anlamlı ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletin en büyük değeri olmuştur. Mehmet Akif alçak gönüllü, vatanına, milletine aşık bir insandı. İstiklal Marşı’nı tüm eserlerini topladığı Safahat’a almayıp milletimize maletmesi ve ordumuza ithaf etmesi bunun en güzel göstergesidir.İstiklal Savaşı’na şair, vatansever kimliğiyle eşsiz destek veren Mehmet Akif ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ derken, verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşı’nda vurguladığı gibi milletimiz ezelden ebede uzanan tarihi, kültürü, maneviyatı, ruh ve gönül yüceliği ile her türlü engeli aşacak güce sahiptir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin