Ana Sayfa Güncel HAYAT KURTARAN SİHİRLİ NUMARALAR

HAYAT KURTARAN SİHİRLİ NUMARALAR

549
0
Paylaş

Adana  Emniyet  Müdürlüğü   Toplum  Destekli  Polislik  Şube  Müdürlüğü’nce  yürütülen “Hayat  Kurtaran  Sihirli  Numaralar   Projesi ”   kapsamında  okulumuz  öğrencilerine acil çağrı hizmetleri hakkında  bilgi verildi.

İl Emniyet  Müdürlüğü,  Büyükşehir   Belediyesi  İtfaiye  Daire  Başkanlığı  ve İl  Sağlık  Müdürlüğü  görevlileri tarafından  “Acil  Durum  Numaraları  ve  Bunların  Kullanımı”  konusunda 9. Sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen  bilgilendirme toplantısı okulumuz konferans salonunda yapıldı.

İlk konuşmayı yapan 155  Polis  İmdat Ekibi’nde  görevli polis memuru Emrah Yiğit,  “İhbar  yapılırken  155  polis  imdat  aranmalı  ancak asılsız ihbarda  bulunanlar için 240 tl.  para  cezası  verilir”  dedi.

Olay yeri   görüntülerine   mobese   kayıtlarından  bakıldığını,  mobeselerin  en fazla  4 metre  ilerideki  görüntüleri  alabileceğini  ve bu  görüntülerin  10  gün  içinde  kendiliğinden  silindiğini   belirten   polis  memuru Yiğit,  bu  yüzden  çok  hızlı  olmaları  gerektiğini  söyledi.

112  Acil  Servis  Ekibinden  Çiğdem  Aktaş  ise, Adana’da  48  tane  hizmet  istasyonu  olduğunu  ve  bu istasyonlarda  hemşire ve  doktorların  çalıştığını belirterek  Çağrı Karşılama Ekibi’nde ise 10  kişinin  bulunduğunu  dile getirdi.

Daha sonra söz alan, 110 İtfaiye  Ekibinden  Hasan  Acer de, büyük bir yangının en az 3 dakikada meydana geldiğini belirterek yangını önlemek için  ‘yanıcı madde- oksijen- gaz’ üçlüsünden  birinin  kapatılması  gerektiğine dikkat çekti.  Yangın çıkarabilecek durumları  ‘yıldırım düşmesi,  güneş-cam  kırıkları,  volkan  patlamaları,  statik elektrik  ile  yanma’  olarak sıralayan   Acer; “Yangını  gördüğünüz  an  110  İtfaiye  Ekibini  arayın ve  doğru adres  verin”   dedi.

Alo 183  Aile ve  Sosyal  Politikalar   Bakanlığı  çalışanı  ise, bütün ihbarları tek bir numara üzerinden aldıklarını belirterek, “Adana’da  16  tane kuruluşumuz  var.  Bunlardan  ikisi  yaşlılar  için  huzurevi,  üçü tecavüze  uğramış,  şiddet  gören  kadınların bulunduğu kadın konukevleri,  dört tanesi de engelli  vatandaşlarımız  için  engelli  yerleri  ve  yetiştirme  yurtlarıdır”   dedi.

Konferansın bitiminde söz alan Okulumuz Müdür  Yardımcılarından  Nuri  Genç,  bu konferansın  öğrenciler için son derece  eğitici  ve  faydalı  olduğunu  belirterek  sunum  yapan  görevlilere  teşekkür  etti.

HABER: Beyza SERTDEMİR(11/A)

FOTOĞRAF: Veysel DOGUÇ(10/A)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin