Ana Sayfa Spor AVRUPA ŞAMPİYONU OKULUMUZDAN

AVRUPA ŞAMPİYONU OKULUMUZDAN

488
0
Paylaş

Okulumuz öğrencilerinden Mahsum Teker,  Muay Thai  Avrupa Kupası’nda birinci oldu.

11-15 Kasım 2015 tarihleri arasında Antalya’da  düzenlenen Muay Thai Avrupa Kupası’nda,  Rus rakibini yenerek Avrupa Kupası Şampiyonu olan Masum Teker mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:

“İlk olarak vatanımı, milletimi temsil etmenin büyük gururunu ve sevincini yaşıyorum. O ringe Mahsum Teker olarak değil Türkiye olarak katıldım. Bu başarım sonucunda birçok arkadaşımın muay thai sporuna ilgisi arttı, arkadaşlarımın benim bu başarım sonucunda spora yönelmiş olmaları güzel bir duygu.”

Teker,  “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ahlaklı olanını severim’ cümlesini kendime ilke edindim.”  dedi. Spora olan ilgisini derslerine de gösteren Teker, ülkemize sadece sporcu değil, sporcunun yaşayabileceği yerler değil, spor aktivitelerinin yapılabileceği bir ortam ve bu ortamı sağlayabilecek bir anlayışın lazım olduğunu belirtti. Bunun yolunun da eğitimden geçtiğini dile getiren Teker “ Eğitim ve öğretim hayatımızı başarıyla tamamlar iyi bir meslek sahibi olursak kendimize ve milletimize faydalı bireyler olabiliriz.”  dedi. Bu yolda kendisini yalnız bırakmayan,  destekleyen ailesine ve öğretmenlerine teşekkür eden Teker, spora ve eğitimine daha bilinçli bir şekilde devam edeceğini belirtti.

HABER VE FOTOĞRAF:

BEYZA SERTDEMİR ( 11/A)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin