Ana Sayfa Güncel Beşiktaş Basketbol alt yapı oyuncusu Batuhan Kütük

Beşiktaş Basketbol alt yapı oyuncusu Batuhan Kütük

293
0
Paylaş

Beşiktaş Basketbol alt yapı oyuncusu Batuhan Kütük; 

“Transfer sürecinde hayatımdan bazı fedakarlıklar yaptım.

Basketbol üzerine konuştuğumuz Beşiktaş’ın Basketbol alt yapı oyuncusu Batuhan Kütük Basketbolla nasıl tanıştığını ve transfer sürecinde yaşadıklarını bizlerle paylaştı.  

Spor hayatına futbol ile başladığını anlatan Batuhan Kütük(15), daha sonra babasının yönlendirmesi sonucu basketbola yöneldiğini ifade ederek süreci şöyle anlattı; “Babam fiziğimin müsait olması nedeniyle  basketbola yönelmemi istedi, ben bu karara öncelikle sıcak bakmadım, sonra babamın mesleğinden dolayı Adana’ya taşınmak zorunda kaldık. Burada okulun Atletizm takımına katıldım.  Katıldığım bazı yarışmalarda dereceler aldım. Katıldığım bir atletizm yarışmasında, yarışmayı izlemeye gelen Basketbol koçlarının dikkatini çekmişim beni antremanlarına çağırdılar. Ben yine sıcak bakmasam da ailem ve atletizm hocam antremanlara katılmamı destekledikleri için bu çağrılarına cevap verdim. Basketbol antremanlarına katıldım ve ordaki ortamı beğendim, basketbol da hoşuma gitmiyor değildi zaten. Bir sene Adana Lider Spor Kulübünde oynadıktan sonra Adana Beşiktaş Basketbol Kulübüne transferim gerçekleşti ve 4 senedir aktif olarak burada oynuyorum.”

Kütük, Adana Beşiktaş Basketbol Kulübü’ne Transfer sürecinin kolay bir süreç olmadığına vurgu yaparak bu süreçte transfer olabilmek için hayatından bazı fedakarlıklar yapması gerektiğinin de altını çizdi. 

Transfer olmadan önce, Adana Basketbol Gelişim Liginde oynarken, Adana Beşiktaş Basketbol takımı ile oynadıkları maçtan mağlup ayrıldıklarını buna rağmen kendi takımlarının iyi bir oyun sergilediklerine inandığını söyleyen Kütük,  maç bitiminde Adana Beşiktaş Basketbol koçlarının yanına gelip ‘Daha seninle çok görüşeceğiz, seni antremanlarımızda görmek istiyoruz’ şeklinde konuştuklarını anlattı. Daha sonra Adana Lider Spor Kulübünde’ki Koçunun da kendisini arayarak ‘Beşiktaş’ın antremanlarına gidebilir misin?’ diye sorduğunu, kendisinin de  düşünmeden evet dediğini ifade eden Kütük; “Antremanlara başladıktan sonra Adana Beşiktaş Basketbol beni bir yıllığına takıma aldı. Takımla Türkiye Şampiyonluğuna gittim, bir yıl sonra takıma adapte sağladıktan sonra bonservisimi aldılar ve artık kalıcı bir Beşiktaş oyuncusu oldum” dedi. 

Kütük, “İlerde basketbol hayatını mı yoksa okul hayatını mı sürdüreceksin?” şeklindeki bir soru üzerine de; “Ben ikisini de sürdürmeyi tercih ediyorum. Çünkü basketbolu seçip ilerde büyük bir sakatlanma yaşarsam veya bir sorun çıkarsa en azından yapacak başka bir mesleğim olur. Sonuç olarak para kazanabileceğim başka bir işim olur” dedi. 

HABER: İsmail ALTUNAY(10/A)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin