Ana Sayfa Güncel Film Tanıtımı

Film Tanıtımı

302
0
Paylaş

7. Koğuştaki Mucize

7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediyor. 1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo’nun yakınları adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova’nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir. Memo, bir mucize gerçekleşip idam cezasından kurtulabilecek midir? Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yurdaer Okur gibi isimler yer alıyor. 

CİNAYET SÜSÜ

  Cinayet Süsü, gizemli bir seri katil vakasını çözmeye çalışan cinayet büro ekibinin maceralarını konu ediyor. Limonata ve Ölümlü Dünya filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Ali Atay’ın yönetmen koltuğunda filmin kadrosunda Uğur Yücel, Cengiz Bozkurt, Binnur Kaya, Feyyaz Yiğit ve Mert Denizmen gibi isimler yer alıyor. Polisiye komedi türündeki filmin senaryosunu ise Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi birlikte kaleme alıyor. 

AYKUT ENİŞTE

Bir damat iki aile. … Cem Gelinoğlu’nun senaryosunu yazıp başrollerini Melis Babadağ ve Ege Kökenli’yle paylaştığı Aykut Enişte, kendine bir aile arayan Aykut’un sıcak hikayesini anlatıyor. İzlerken kahkahalarınıza hakim olamayacaksınız.

ÇINAR
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirilen çekimler de zorlu geçti. Çınar, Rıza adında engelli bir oğulları olan Mustafa ve Suna’nın oğullarını ameliyat ettirebilmek için verdikleri zorlu mücadeleyi konu alıyor.

BÖRÜ

 Börü, Polis Özel Harekat’ının en seçkin, sıcak savaş timidir. 34-50 telsiz kodlu ekip, elit askerlerin bir araya gelmesi ile oluşur ve altından kalkamayacağı görev yoktur. Vatan aşkı ile tutuşmuş yalnız kahramanlar, kumpasların ve düşmanın kim olduğunun belli olmadığı gölge savaşında vatanlarını korumak için canlarını ortaya koymaya hazırdır. Film de bu tarihin yazılışını değiştiren kahramanların hikayelerini konu ediniyor. Ekip, Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinin en büyük tehditleriyle karşı karşıya kalıyor. 15 Temmuz gecesi yuvaları olan Özel Harekat Daire Başkanlığı bombalanınca ekip korkusuzsa savaşmak için hazırlanıyor. Bir yandan terör örgütleri ile ülke savunması için durmaksızın mücadele edilirken, bir yandan da ülke ve Börü yönetime sızan örgütlerce tehdit ediliyor. 

 ÜÇ HARFLİLER ADAK

 İki yakın arkadaş olan Salih ve Metin avlanmak için ormana gider. Ancak burada yaşanan bir kaza sonucu Salih tüfekle vurularak ağır bir şekilde yaralanır. Salih, artık beynine saplanan saçma taneleri ile yaşamak zorundadır. Yaşadıklarından sonra psikolojisi iyice bozulan genç adamın iyileşmesi için hem maddi hem de manevi yardıma ihtiyacı vardır. Metin arkadaşının geçtiği bu zorlu dönemde ona her türlü desteği vereceğini söylese de işler öyle olmaz. Metin, sadece Salih’i bir başına bırakmakla kalmaz, kız arkadaşı Şermin’le de arasına girer. Eski nişanlısı Arzu’dan da ayrılan Metin bir süre sonra Şermin ile nişanlanır. Arzu olanlar karşısında ne yapacağını bilemeyince çareyi Salih ve annesi Türkan’ın ziyarete gider. Bu ziyaret, tekinsiz bir kadın olan Türkan’ı oğlunu bu hale getirenlerden intikam almak için harekete geçirir. 

GENİŞ AİLE KOMŞU KIZI 

 Geniş Aile Komşu Kızı, sorunlu bir adam olan Cevahir’in maceralarını konu ediyor. Hayatlarını bir türlü yoluna koyamayan Cevahir ve Ulvi, bir oto yıkama açarak hayatlarını düzene sokmaya çalışır. Kendilerini beladan uzak tutmaya çalışan Cevahir ve Ulvi’nin yolu bir gün Cevahir’in bir türlü unutamadığı eski sevgilisi Zeynep ile kesişir. Zor bir durumda olan Zeynep, başındaki dertten kurtulabilmek için Cevahir ve Ulvi’den yardım istemeye karar verir. Zeynep, abisi Katip’in vasiyetini üzerine Nebil’le evlenmek zorundadır. Zeynep bu evliliğin gerçekleşmesini istemese de evliliğin iptal olmasının tek yolu Nebil’in evlenmekten vazgeçmesidir. Zeynep’e yardım etmeye karar veren Cevahir ve Ulvi, Muazzez ve Kütük’ün de yardımı ile Nebil’i Zeynep’ten soğutmak için türlü oyunlar oynar. Çok geçmeden amaçlarına ulaşan Cevahir ve Ulvi artık her şeyin yoluna girdiğini düşünür. Ancak Nebil, onları türlü belaların içine sürükleyecektir. 

RECEP İVEDİK 6

 Recep İvedik, serinin 6. filminde kapıya gelen postacının verdiği bir davetiye sonrasında çok heyecanlanır. Davetiye, Konya’da düzenlenen Kuru Fasülye festivalinden gelmiştir. Hazırlıkları yapan Recep İvedik, hiç vakit kaybetmeden en yakın arkadaşı Nurullah’ı da yanına alıp bir an önce Konya’ya girmek ister. Ancak hiçbir şey planladıkları gibi gitmez. Seyahat acentesinin hatası sonucu Recep ve Nurullah 

ÇİÇERO

Behzat Ç. dizisinden tanıdığımız Erdal Beşikçioğlu’nun başrolünde yer aldığı Çiçero filmi, 2. Dünya savaşının kaderini değiştiren ve Almanya’nın hüsrana uğratılmasında büyük etkisi bulunan casus Çiçero’nun yaşadıklarını izleyiciye aktarıyor. 

BİR AŞK İKİ HAYAT

   Bir Aşk İki Hayat, basit bir konu hakkında yaptığı tercihlerle farklı yönlere savrulan bir adamın hikayesini konu ediyor. Umut, kendi filmlerini çekmeye çalışan, bağımsız bir yönetmendir. Moda’da köpeği ile birlikte yaşayan Umut’un hayatı, bir gece vereceği kararla bambaşka bir hal alır. Genç adam, hayatının değişeceğinden habersiz bir şekilde köpeği ile dışarı çıkmaya karar verdiğinde, hayatının aşkı ile tanışma fırsatı bulur. Aşk ve hayatın sonsuz seçenekleri arasında neyin doğru olduğunu bilmeden ilerleyen Umut, başarılı bir mimar olan Deniz ile tanışır. Diğer seçeneğe karar verdiğinde ise uçurumun kenarına sürüklenmesine neden olacak olaylar silsilesi başlar. 

SAR BAŞA

 Sar Başa, üniversite sınavına bir gün kala hafızasını kaybeden bir gencin yaşadıklarını konu ediyor. 
Ussal, üniversite sınavlarına hazırlanmakta olan bir gençtir. Moda tasarımcı olmak isteyen abisi, kuzenleri, basketbol antrenörü Kürşad ve müzisyen olmak isteyen Sabri ile aynı evi paylaşan Ussal’ın başına tam da sınavdan önce beklenmek bir şey gelir. Uzun süredir hazırlandığı sınava bir gün kala talihsiz bir olay yaşayan Ussal, hafızasını yitirir. Yaşananlar karşısında ne yapacaklarını şaşıran ekip, Ussal’ın hafızasını geri getirmenin yolunu aramaya başlar. Gençler, bir ümit son yaşadıkları günü tekrar yaşatmaya çalışara Ussal’ın hafızanı geri getirmeye çalışır. 

YALAN DOLAN

Yalan Dolan, kusursuz bir plan yapıp, sistemin hatalarını kullanarak bir banka soygunu yapmak isteyen altı arkadaşın hikayesini konu ediyor. Michael Şahin Derun’un yönetmen koltuğunda oturduğu komedi türündeki filminin oyuncu kadrosunda Şafak Sezer, Çetin Altay, Burcu Binici gibi isimler yer alıyor. 

   KONUŞAN HAYVANLAR

Konuşan Hayvanlar, hayvan dostlarını kötü adamların elinden kurtarmak için zorlu bir mücadeleye atılan 9 yaşındaki bir çocuğun hikayesini konu ediyor. Hayvanları seven bir çocuk olan Can, ailesi hayvan koruma parkında çalıştığı için zamanının çoğunu sevimli dostları ile birlikte geçirir. Annesi, babası ve babaannesi ile birlikte hayvan koruma parkının müştemilatında yaşayan Can’ın oldukça farklı bir özelliği vardır. Can, hayvanları duyabilmekte ve onlarla konuşabilmektedir. Parkında sahibi olan Şaheste, park arazisini satıp yerine rezidans yaptırma planları yapmaktadır. Şaheste’nin babası parkta hayvanların bakımının yapıldığı için arazinin satılmasına karşı çıksa da Şaheste planını uygulamak için gizlice mafya ile anlaşır. Parktaki hayvanların kaçırılması için mafya ile anlaşan Şaheste, bu sayede parkın kapatılmasını sağlayacaktır. Hayvan dostlarından ayrılmayı istemeyen Can, Şaheste’nin planını bozmak ve hayvan dostlarını kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir. 

 KIZ KARDEŞLER

Kız Kardeşler, annelerinin ölümünün ardından farklı yollara savrulmak zorunda kalan üç kız kardeşin hikayesini konu ediyor. Reyhan, Nurhan ve Havva küçük yaşta öksüz kalan üç kız kardeştir. Annelerinin ölümünün ardından kardeşler, kasabaya farklı ailelerin yanına besleme olarak gönderilir. Birbirlerinden ayrılmak zorunda kalan kardeşler, yeni yaşamlarına uyum sağlamakta epey zorlanır. Kızlar, yanlarında kaldıkları ailelerin yanında tutunamayınca, baba ocağına geri gönderilir. Aradan geçen yılların ardından köylerine dönen kardeşler, yeniden bir araya geldiklerinde kaçtıkları gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır. 

SESİNDE AŞK VAR

Sesinde Aşk Var, hayatına yön vermesi gereken bir dönemde aşık olması ile tüm dengesi bozulan genç bir kızın hikayesini konu ediyor. 17 yaşındaki Deniz, anne ve babasını küçük yaşta kaybetmesinin ardından dedesi ile birlikte büyeyen genç bir kızdır. Hayattaki en büyük zevki şarkı söylemek olan Deniz, dedesi Şükrü’nün geçmişinde yaşadığı travma sonrası kendisine yağtığı baskı ile bu yeteneğinden uzaklaşarak kendisini dersine verir. 

    SİBEL

Sibel, köylüler tarafından dışlanan dilsiz bir genç kızın hikayesini anlatıyor. 25 yaşındaki Sibel, babası ve kız kardeşi ile birlikte Karadeniz’de gözlerden uzak bir köyde yaşamaktadır. Dilsiz bir kız olan Sibel’in kendi halinde bir yaşantısı vardır. O, ancak atalarından kalma bir gelenek olan ıslık çalma sayesinde çevresindekilerle iletişim kurabilmektedir. Köy halkı tarafından dışlanan genç kız, onlar taradından uğursuz olarak kabul edilmektedir. Sibel’in hayatı, bir gün ormanda gezintiye çıktığı sırada bir yabancı ile karşılaşması ile bambaşka bir hal alır.  

         KARIŞMA BENDE

Karışma Bende, başlarına gelen trajikomik olayların üstesinden gelmeye çalışan Sefa, Fatih ve Mami’nin hikayesini konu ediyor. Genç bir adam olan Sefa, sosyal medya fenomeni olmayı kafaya koymuştur. Bunun için fikir üretmeye çalışan Sefa’nın hayatı, bir kıza gönlünü kaptırması ile bambaşka bir hal alır. Sefa, sevdiği kız uğruna soluğu İzmir’de alır. Burada başını türlü dertlere sokan Sefa’ya bu macerasında Adana’dan ev arkadaşları olan Mami ve Fatih de eşlik eder. Üç kafadar, başlarına gelen  trajikomik olayların üstesinden gelmeyi başarabilecek midir? 

MARİD

Mimar, mühendis ve tekniker olan Murat, Orhan ve Aslı, iş arayışında olan gençlerdir. Onlara, şehre uzak bir köyde yapılması gereken bir restorasyon işi için gençlere teklif gelir ve reddedemeyecekleri bir bedel sunulduğu için işi kabul ederler. Ancak restorasyonun yapılacağı köyde, yıllar bir takım doğaüstü olaylar yaşanmıştır. Gençler, başlarına geleceklerden habersiz bir şekilde keşif için köye giderler. Başlarda her şey yolundadır ancak saatler gece yarısını bulduğunda korkunç gerçeklerle karşı karşıya kalırlar. Yönetmen koltuğunda “Zuzula” ve “Lanet: Uyanış” filmlerinin yönetmeni Kemal Özdemir’in oturduğu, korku türündeki “Marid” filminin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin