Ana Sayfa Spor Tenis Antrenörü Orhan Gökçeoğlu: Tenis Sporu Yaygınlaştırılmalı

Tenis Antrenörü Orhan Gökçeoğlu: Tenis Sporu Yaygınlaştırılmalı

501
0
Paylaş

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nde tenis antrenörlüğü yapan Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu(BESYO) mezunu Orhan Gökçeoğlu ile tenis üzerine konuştuk.
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu(BESYO) mezunu olan Gökçeoğlu Gö, 6 ile 70 yaş arasındaki sağlıklı olan her bireyin tenis oynayabileceğini belirterek, tenis sporunun daha da yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Eğitim-öğretim kademelerinde sporcu taraması yapılarak tenise yeteneği olan öğrencilerin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Gökçeoğlu, “Tenis sporunu yaygınlaştırabilmek için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gibi kurumlarda verilen hizmetleri arttırmalı, belediyelerin gösterdikleri yerleri imkân dâhilinde tenis kortları yapılmalı, belediye bünyesinde programlar hazırlanıp halkla buluşturulmalıdır. Kısacası tenise imkân tanıyarak herkesin tenis oynamasını sağlayabiliriz” dedi.
Gökçeoğlu, bir çok faydası olmasına rağmen Tenise gereken önemin verilmediğinden de yakınarak; “Tenis sporu yaşam kalitenizi arttırmanıza ve geliştirmenize yardımcı olur, fiziksel performansınızı geliştirir, birçok hastalığın riskini azaltır, enerji seviyemizi arttırır, kemikleri güçlendirir, dinamik bir denge ve çeviklik kazandırır, bacak kaslarını güçlendirir, vücudumuza esneklik kazandırır” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin