Ana Sayfa Kültür & Sanat TÜRKÖK Çadırında Gönüllü Palyaçolar

TÜRKÖK Çadırında Gönüllü Palyaçolar

449
0
Paylaş

Ölümcül genetik hastalıkların tedavisinde umut vadeden yöntemlerin başında gelen kök hücre konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan gönüllü palyaçolar, 7 Kasım Pazartesi günü Duygu Kafe önünde “Öne Çık Hayat Kurtar” sloganıyla Gençlik Yaşam Evi’nde gerçekleştirilen etkinlikte görev aldı.
Gönüllü Palyaçolar Adana üyeleri, “Farkındalık yaratıp löseminin artık yenilmez olmadığını ispatlayacağız. Kök hücre bağışçısı olacak herkesi o gün bizimle beraber olmaya davet ediyoruz. Bizler gücümüze güç katıp bir hayat kurtaracağız. Siz de Kan verir gibi bir hayat kurtaracaksınız. Bir umut için. Tüm ilik bekleyen minik yürekler için çağırın herkesi. 7 Kasım’ da tüm Adana Gençlik Meydanı’nda olalım ve minik yüreklere can olalım, TÜRKÖK projesi ile kocaman yüreklere umut olalım. Yaşamak güzel, yaşatmak daha çok güzel” açıklamasında bulundu.
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Türk Kızılayı’nın 15 asırlık “iyilik hareketi” olduğunu vurgulayarak, savaş ve doğal afetlerin yanı sıra normal zamanlarda da ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldığını, kan ve kök hürce bağışı kampanyalarıyla hayat kurtarmayı sürdürdüğünü anlattı.
Saygılı, Türk Kızılayı’nın dil, din, renk ve ırk ayrımı yapmadan dünyanın dört bir yanında zor durumdaki insanlara merhamet elini uzattığını da kaydetti. Ramazan Saygılı, Adana özelinde kan ve kök hücre bağışı toplama, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olma, ilk yardım eğitimleri, köylere kütüphane kurma ve her kan bağışı için fidan dikimi faaliyetlerinin başarıyla yürütüldüğünü ifade etti.

HABER: Mislina ERGÖREN 10/A
FOTOĞRAF: EMİNE GÜMÜŞAY 10/A

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin