Ana Sayfa Spor Futbol Üzerine

Futbol Üzerine

497
0
Paylaş

Futbol 21. yüzyıl itibariyle 200’ün üzerinde ülkede 250 milyonu aşkın oyuncu tarafından oynanmaktadır ve dünyadaki en popüler spordur. Ülkemizde amatör ve profesyonel futbol ligleri olarak oynanmaktadır. Ülkemizi temsil eden A milli futbol takımımız da var.

Futbol dünya ve kendi ülkemizde çok sevilen favori bir spor dalıdır. Peki sorarım size neden Türk futbolu gelişmiyor? Mesela mahallede top oynarken topun sahibinin maç içinde sözünün geçmesi annesi yemeğe çağırdığında maçın yarım kalması gibi. Bir diğer konu alt yapılar ve amatör lig futbol takımları. Amatör futbol takımlarının antrenmanlarını biraz izlerseniz neden gelişmediği ile ilgili epey bilginiz olur. Öncelikle herkes şanslı değil ki büyük takım alt yapılarına gidebilsin. Zaten günümüzde de amatör futbol kulüplerinin maddi imkânları ortada. Kiminin malzemesi kiminin antrenman yapacak futbol sahası yok. Bu durumda imkânlar el vermediği için her şey bir yere kadar. Ülkemizde Türk futboluna ve alt yapıya önem verilmiyor maalesef işte. Bence ülkemizde Türk futbolunu ve alt yapılarda profesyonelleşse ülkemizden daha çok futbolcu çıkar.

Günümüzde futbol maçların boş tribünlere oynanıyor neredeyse. Halbuki futbol ülkemizde birçok insanın tutkusu.  Şimdi herkes ailesiyle, eşiyle, çocuğuyla maça gitmeye korkar hale geldi. Mutlaka her maçta ufak da olsa bir tartışma, bir şiddet oluyor. Mesela fanatikler; takımı yeniliyor hem hakeme hem futbolcuya hakaret ediyor, iki takımın arasında şiddet oluyor ve daha nice şey…  İşte boş tribünlerin ve futbolun gelişmemesinin sebeplerinden biri daha… Siz siz olun sporda centilmen, hoşgörülü ve sportmen olun. Sporda şiddete karşı bakış açınız olsun. Hayatınızda mutlaka spora da yer verin.

“Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Ahlaklısını Severim” M.KEMAL ATATÜRK

Yazan: Uğur DAŞÇI (11-D)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin