Ana Sayfa Spor Okulumuz öğrencisi Muay Thai’da Dünya Şampiyonu

Okulumuz öğrencisi Muay Thai’da Dünya Şampiyonu

434
0
Paylaş

Okulumuz öğrencilerinden Milli Sporcumuz Mahsum Teker bir şampiyonluğadaha imza attı. 24 Kasım’da Rusya’da gerçekleştirilen muay thai Dünya Şampiyonası’ndaTürkiye’yi temsil eden Teker, final maçında Kazakistanlı rakibini de yenerek dünya şampiyonu oldu.

Şampiyonluk hakkında konuştuğumuz MahsumTeker, bugünlere gelebilmek için çok çaba sarf ettiğini ve yoğun bir tempoda çalıştığını belirterek; “Yeri geldi bayramlarda, resmi tatillerde de antrenman yaptım. Arkadaşlarım aileleriyle vakit geçirirken ben 24 saat kulübümde antrenman yaptım”dedi.

Zaman-zaman zorluklarla da karşılaştığını ancak bu zorlukların kendisini yıldırmadığını kaydeden Teker, “Yeri geldi mum ışığında çalıştık, asla hedeflerimizden vazgeçmedik, vatan ve din aşkıyla çalıştık” diye konuştu.

“Antrenmanda Ter Dökmeyen Ringde Kan Döker”

Teker, küçükken çok kavga eden bir çocuk olduğunu ve bu sebeple abisinin onu kulübe yazdırdığını anlatarak,  “Kulüpte çok değerli hocam Ahmet Alparslan Benli ile tanıştım. Gerçekten babam gibidir. Hocamın ahlakını örnek aldım ve onun sözünü kendime ilke edindim, ‘antrenmanda ter dökmeyen ringde kan döker.’ Gerçekten de bu söz benim için çok değerli bir sözdür” dedi.

“Rakibim Kulağımı Isırdı”

Bizimle bir anısını da paylaşan milli sporcumuz Mahsum Teker, başından geçen ilginç olayı şöyle anlattı; “Rakibim bir defasında maç başlamadan önce yanıma geldi, dostluk adına bana sarılmıştı ki bir anda kulağımı ısırdı. O an heyecanla hakeme söyleyemedim ama rakibim maç sonrası gelip benden özür diledi.”

“Artık herkesin desteğiyle her şeyin üstesinden gelebiliyorum”

Teker, bu spora başladığında çok fazla desteklenmediğini, ancak arka arkaya  gelen şampiyonluklar sonucu herkesin kendisine inanmaya başladığını kaydetti. Aldığı destekle her şeyin üstesinden gelebildiğini ifade eden Teker, “Uluslararası arenada dövüşürken Mahsum Teker olarak değil Türkiye olarak çıkmaya devam edeceğim” diyerek sözlerine son verdi.

Mahsum Teker, daha önce de İrlanda’ da gerçekleştirilen kick-box Dünya Şampiyonası final maçında Polonyalı rakibini  yenerek dünya şampiyonu olmuştu.

HABER:Burak SÜSEN

FOTOĞRAF: Ferhat BİLMECE

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin